Online geld verdienen

De komst van het internet heeft gezorgd voor nieuwe mogelijkheden om online geld te verdienen. Een aantal van deze verdienmodellen bespreken we zodat jij in de toekomst ook je geld online kan gaan verdienen.

Hoe verdien je geld met Instagram?

Instagram is één van de meest populaire social media op dit moment. Met elke maand ruim 1 miljard actieve gebruikers behoort het samen met YouTube, Facebook en Tiktok tot de grootste social media ter wereld. Daarom is het ook een van de beste platforms voor influencers en marketeers. En uitermate geschikt om geld mee te verdienen. Maar hoe kun je zelf geld verdienen met Instagram?

Geld verdienen met Instagram

In dit artikel delen we enkele effectieve methodes om geld te verdienen met een Instagram account. Hoeveel je kunt verdienen is afhankelijk van de tijd en moeite die je erin stopt en welke methode je toe gaat passen.

1. Shoutouts verkopen

Een veel gebruikte manier om via Instagram geld te verdienen is het verkopen van shoutouts. Een shoutout is simpelweg een andere account promoten via een Insta post en/of story waarin je die andere account tagged. Het doel is om de andere account een boost te geven qua volgers en interactie op de content. Er zitten in principe geen regels of vereisten aan dit model. Echter zul je wel een bepaald aantal volgers (1000+) moeten hebben om een shoutout interessant te maken voor de andere account. Hoe meer volgers hoe meer je kunt vragen voor een shoutout. Ook is het van belang dat je zelf echte volgers op je account hebt (anders kan dit zelfs strafbaar zijn).

2. Producten promoten

Producten promoten op Instagram is erg lucratief en een interessant model. Je kunt dit op 3 verschillende manieren doen:

 

Producten promoten als affiliate

 

Als affiliate promoot je producten van andere verkopers inruil voor een commissie. Je kunt deze producten direct promoten zonder eerst een deal met de verkoper te hoeven sluiten. Alles wordt geregeld via een affiliate netwerk.

 

Producten promoten via directe deals

 

Producten promoten via directe deals is ook een mogelijkheid. Je spreekt dan óf een vast bedrag voor de promotie af of een commissie per verkoop (net zoals affiliate marketing).

Een nadeel aan directe deals is dat je telkens opnieuw deals moet sluiten met verkopers.
Het kan echter soms meer opleveren dan affiliate marketing omdat je verzekerd bent van een vast bedrag (tenzij je een commissie afspreekt).

 

Producten van een eigen shop promoten

 

Als laatste optie kun je ook nog eigen producten promoten. Zet een simpele webshop op waar je producten verkoopt die voor jouw doelgroep en volgers interessant zijn. Het is wat meer werk dan de andere 2 opties maar je profiteert hier wel van grotere
winstmarges.

3. Accounts groeien en doorverkopen

Als derde methode kun je ervoor kiezen om nieuwe accounts op te zetten, deze te groeien naar een bepaald aantal volgers (2500+) en deze vervolgens doorverkopen aan anderen. Er zijn genoeg marketeers en verkopers die geld overhebben voor een account wat al een mooi aantal volgers en interactie heeft. Zij promoten dan vaak eigen producten of diensten via dit account (zoals hierboven beschreven). Voordeel van deze methode is dat je puur de accounts hoeft op te zetten, te groeien en vervolgens door hoeft te verkopen via bijvoorbeeld SiteDeals. Zo hoef je niet telkens deals te sluiten met andere Instagrammers en bedrijven voor promoties of producten. Nadeel van deze methode is dat je eenmalig geld per account verdiend.

Geld verdienen met YouTube

YouTube is één van de meest grote en populaire platforms ter wereld. Het is zelfs na Google de grootste zoekmachine. Volgens de laatste statistieken maken meer dan 2 miljard mensen elke maand gebruik van het video platform.

 

Dat betekent dat geld verdienen met YouTube voor vrijwel iedereen een mogelijkheid is.

 

Maar hoe doe je dat precies? In dit artikel leggen we het je uit.

Geld verdienen met Youtube video's

Geld verdienen met het uploaden van video’s naar YouTube kan op verschillende manieren. In dit artikel delen we de meest gebruikte manieren die in de meeste gevallen resultaat opleveren. En verschillende soorten video die je hiervoor kunt gebruiken.

Wat voor YouTube video's moet ik maken?

Je kunt op diverse manieren een video maken voor YouTube. De een gaat vlogs maken, de ander maakt informatieve video’s. Het belangrijkste is dat de video interessant is voor de kijker, anders levert het weinig tot niets op.

 

Video’s kunnen dus op verschillende manieren gemaakt worden. De volgende drie soorten video’s zijn de meest voorkomende en effectieve.

 

1. De vlog: neem jezelf op en neem anderen mee in je leven of andere activiteiten die je onderneemt

2. Maak screen recordings: neem je scherm op en deel informatie, tips en andere dingen over een website, app of game
3. Video presentatie: maak een powerpoint of andere slideshow waarin je informatie deelt waar anderen wat aan hebben

Methodes om geld te verdienen op YouTube

1. Google ads

Google Ads is het advertentieplatform van Google. Je kunt dit gebruiken voor websites maar ook voor je YouTube account en video’s.

Er zitten echter wel strenge toelatingseisen aan waaronder dat je video’s 4000 uur moeten bekeken worden. Daarnaast zijn de opbrengsten niet heel hoog dus dit is de minst interessante optie van allemaal.

2. Gesponsorde producten / Product placement

Om deze methode toe te passen ga je deals sluiten met bedrijven en gebruik je hun producten in jouw video’s. Dit doe je meestal met een product review. In zo’n product review vertel je alles over het product, wat de voor- en nadelen zijn en hoe dit mensen kan helpen. Sluit een deal met het bedrijf dat je óf een vaste vergoeding hiervoor krijgt (welke al snel kan oplopen tot honderden euro’s) of een commissie per verkoop. Om deze methode succesvol te gebruiken is het wel belangrijk dat je eerst een mooi aantal abonnees op je kanaal hebt. Anders is het niet interessant voor bedrijven om deze opzet te gebruiken.

3. Een product of dienst promoten

Als je een eigen product of dienst hebt waar je graag meer klanten voor wilt dan is YouTube daarvoor een uitstekend kanaal. Maak video’s waarin je uitlegt hoe je product anderen kan helpen, wat de voordelen zijn en wat het precies inhoudt. Verwijs via je beschrijving naar een webshop of betaalpagina waar anderen je product direct kunnen aanschaffen.

4. Affiliate marketing

Met affiliate marketing promoot je producten van anderen en ontvang je een commissie per verkoop. Dit is een prachtig verdienmodel voor YouTube. Maak video’s over producten die je zelf gebruikt of interessant vind, benoem de voordelen van zo’n product en verwijs mensen naar je affiliate link die je in de beschrijving van je video zet. Ben je bijvoorbeeld een gamer? Maak dan video’s over je favoriete games en game accessoires. Verwijs naar verkopers die deze spullen verkopen en ontvang elke keer als iemand iets koopt een commissie hierover! Het mooie aan affiliate marketing is dat je tegenwoordig praktisch alles kunt promoten!

Geld verdienen met een website

Je hebt een eigen website en wil hier graag inkomsten mee behalen. Of je hebt juist gelezen dat je met een website geld kunt verdienen en wil hier graag mee beginnen. Wat je situatie ook is, je hebt een verdienmodel nodig om dit te kunnen realiseren. Maar welke verdienmodellen zijn geschikt om geld te verdienen met een website? In dit artikel delen we de 4 beste modellen welke je direct kunt toepassen.

1. Advertenties

Advertenties plaatsen is een van de oudste manieren om geld te verdienen met een website. Het was een van de weinige mogelijkheden toen het internet nog jong was omdat zaken als affiliate marketing nog niet breed toegankelijk was. Advertenties plaatsen op je website kan via verschillende manieren:

 

1. Advertentienetwerken zoals Google Ads & Ezoic
2. Directe deals sluiten met andere website

Advertenties via advertentienetwerken

Advertenties plaatsen via een advertentienetwerk heeft zo zijn voordelen. Zeker als je gebruik maakt van Google Adsense of Ezoic. Advertenties van deze partijen worden namelijk volledig automatisch afgestemd op de doelgroep en bezoekers van je website. Dit verhoogt het aantal kliks en dus inkomsten voor jou. Heb je een website over honden? Dan zal het systeem, indien mogelijk, advertenties gerelateerd aan honden tonen. Dit maakt de advertenties minder irritant en waardevoller voor jouw bezoekers. Want op irrelevante spam zit niemand te wachten. Je krijgt via deze netwerken per klik betaald. Dat kan een nadeel zijn: als weinig tot niemand klikt zijn je inkomsten daar ook naar.

Directe deals sluiten

Als je directe deals met andere websites en bedrijven sluit spreek je vaak een vast bedrag per week, maand of jaar af. Het voordeel hiervan is dat je gegarandeerd bent van een bepaald bedrag aan inkomsten. Het nadeel is dat je wel telkens zelf opnieuw deals moet sluiten.

2. Gesponsorde blogs (advertorials)

Advertorials zijn advertenties 2.0. In plaats van banners te plaatsen (welke als irritant bevonden kunnen worden) voor andere websites of webshops kun je ook deze vorm van adverteren aanbieden. Een advertorial is dus een advertentie in de vorm van een blog. Je sluit directe deals met een bedrijf, website of webshop om zo’n advertorial speciaal voor hen en hun product te schrijven. Met als doel bezoekers door te sturen naar de website of shop van het bedrijf.

3. Affiliate marketing

Affiliate marketing is een interessant verdienmodel voor websites. Hiermee promoot je producten van andere verkopers. Je stuurt jouw bezoekers door via jouw unieke affiliate link en ontvangt een commissie per verkoop die je aanbrengt. Het kost je bezoekers niets extra: de commissie wordt door de verkoper van de winst betaald. Je hebt hiermee een ontzettend grote keus aan adverteerders en kunt tegenwoordig vrijwel alles promoten: Van webshops tot dienstverleners, van hondenbrokken tot privéjet vluchten. Er zijn dus altijd wel adverteerders die aansluiten op jouw website. Daarnaast kun je affiliate marketing op een natuurlijke manier integreren in de content van je site. Het valt de meeste bezoekers niet eens op dat je dit toepast. Het is dus minder irritant en vele malen effectiever dan advertenties. Om hiermee te beginnen hoef je jezelf en je website enkel aan te melden bij verschillende affiliate netwerken. Hierna kun je zelf selecteren welk bedrijf je wel en niet wil promoten.

4. Lead generatie

Lead generatie is net als advertenties een van de oudste online verdienmodellen. De werking van lead generatie is heel simpel:

 

1. Je verzameld de data van een lead (kan enkel een e-mailadres zijn maar ook volledige gegevens zoals naam, adres en overige informatie)
2. Je verkoopt deze informatie door aan een 3e partij die deze kan gebruiken om leads
om te zetten naar klanten

 

Offerte websites zijn een goed voorbeeld van lead generatie. Stel je wilt een offerte van schilders in de buurt:

 

1. Je zoekt naar schilderoffertes op Google en gaat naar een offertewebsite
2. Hier vul je jouw gegevens in en de wensen van de opdracht
3. Deze gegevens (lead) worden verkocht aan schilders in jouw buurt
4. Deze schilders sturen jou op basis van deze gegevens een offerte toe

 

Zo simpel is lead generatie. Je kunt leads verkopen via leadgeneratie bureau’s of directe deals sluiten met bedrijven.

Geld verdienen met een blog

Wil je gaan starten met bloggen of ben je hier al mee bezig? Dan wil je er vast ook graag geld mee verdienen. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om geld te verdienen met een blog. Wat deze mogelijkheden zijn en hoe je deze slim toepast delen we met jou in dit artikel. Hieronder vind je 5 methodes die erg goed werken voor blogs in alle soorten en maten. Er zitten ongetwijfeld 1 of 2 methodes bij die bij jou passen en die je direct kunt gebruiken. 

1. Affiliate marketing

Affiliate marekting is waarschijnlijk het meest interessante verdienmodel voor de meeste
bloggers. Affiliates promoten producten van andere verkopers en ontvangen een commissie per aangebrachte klant.
En dat brengt meerdere voordelen mee:

 

1. Je hoeft zelf geen betalingen te verwerken
2. Je hoeft geen klantenservice te verlenen
3. En je hoeft geen voorraad bij te houden en pakketten te versturen

 

Al met al dus een heel interessant verdienmodel voor bloggers. Zo kun je als blogger focussen op waar je goed in bent én kun je commercieel profiteren van je harde werk!

2. Advertorials

Een advertorial is een advertentie in de vorm van een blogpost. Het lijkt (en is) eigenlijk een gewone blog maar dan speciaal geschreven voor een specifiek bedrijf of product. Bedrijven betalen vaak een eenmalig bedrag om zo’n advertorial te laten schrijven en plaatsen op jouw blog. Soms bieden ze ook nog gratis het product aan waar het over gaat (zodat je het zelf kunt testen) en een commissie per verkoop. Je spreekt samen met het bedrijf af hoe de blog geschreven moet worden, welke info en details genoemd moeten worden en naar welke pagina’s gelinkt moeten worden. Tip: Maak een speciale pagina op je blog waarop je deze dienst aanbied. Zo kunnen bedrijven je rechtstreeks hiervoor benaderen.

3. Een eigen ebook

Het verkopen van een eigen ebook kan ook reuze interessant zijn als blogger. Schrijf een informatief en behulpzaam ebook welke aansluit op je content en waar je lezers iets aan hebben en je zult regelmatig een exemplaar verkopen. Het maken en verkopen van een eigen ebook heeft meerdere voordelen:

 

● Je hoeft het product maar 1x te maken en kunt een oneindig aantal kopieën verkopen
● Na betaling kan het product volledig automatisch geleverd worden aan de klant
● Grote winstmarges: elke verkoop is bijna 100% winst!

 

Je kunt je ebook verkopen en automatisch aan de klant leveren via een betaalsysteem zoals PayPro of Plug&Pay.

4. Online training of cursus

Misschien wil je het nog iets groter aanpakken dan slechts een ebook. Kies er dan voor om een online training of cursus te maken en aan te bieden. Zolang zo’n training waarde bied en behulpzaam is voor je doelgroep zul je zeker sales draaien. En maakt het niet uit of het een hele basic cursus is of juist een heel uitgebreide training. Een online cursus kan op verschillende manieren opgebouwd worden. Meestal zijn dit videocursussen maar je kunt het ook simpeler houden door enkel tekst en afbeeldingen te gebruiken. Het maakt niet uit zolang de inhoud waardevol is voor de cursist! Ook hier geldt: 1x het product maken en een oneindig aantal kopieën verkopen zonder extra moeite hiervoor te doen.

5. Een email lijst

De laatste methode uit dit lijstje is de email lijst. Email lijsten zijn super interessant omdat je mensen direct in hun inbox kunt benaderen. En je kunt hier meerdere verdienmodellen voor gebruiken zoals affiliate marketing of het verkopen van je eigen ebook of training. Daarnaast kun je ook speciale mails voor adverteerders versturen voor een vast bedrag per mail. Om snel en effectief je mailing lijst op te bouwen is het slim om een gratis weggever aan te bieden op je blog inruil voor de naam en het e-mailadres van je bezoekers. Vervolgens kun je hen mailen met je eigen aanbod of dat van een ander.

Geld verdienen als tekstschrijver

Zoek je een manier om makkelijk vanuit huis geld te verdienen via het internet? Dan kan het schrijven van teksten een interessante optie voor je zijn. Er is veel vraag naar teksten in alle soorten en maten en daar kun je handig op inspelen. In dit artikel vertellen we hoe je online geld kunt verdienen als tekstschrijver.

Geld verdienen met teksten schrijven

Tekstschrijvers boeren goed momenteel. Er is een grotere vraag dan ooit en als je prima teksten kunt schrijven is dit een gouden kans voor je. Geld verdienen met het schrijven van teksten en content kan op verschillende manieren. Hieronder vind je de 3 meest gebruikte en effectieve methodes hiervoor.

1. Teksten schrijven in opdracht

Zoals gezegd is er dus een extreem grote vraag naar teksten. Dit zijn bedrijven en website eigenaren die deze teksten voor hun websites en webshops gebruiken. De onderwerpen van dit soort teksten zijn uiteenlopend. Vaak gaat het om het schrijven van blogs, informatieve pagina’s en product omschrijvingen.

Hoeveel kun je verdienen met tekst opdrachten?

De prijzen van tekstschrijvers verschillen nogal en zijn veelal gebaseerd op de kwaliteit van de teksten. Beginnende- en minder ervaren tekstschrijvers zijn vanzelfsprekend het goedkoopste. Hoe meer ervaring je hebt hoe hoger je tarief is. Prijzen voor teksten worden vaak op een prijs per woord gebaseerd. Dit begint bij gemiddeld 2 cent per woord en kan oplopen tot ruim 10 cent per woord. Nu klinkt een aantal cent per woord alsof het niets oplevert maar een tekst is vaak 500 woorden of meer. Oftewel minstens een tientje per tekst. Een persoon kan gemiddeld een 600 tot 1000 woorden per uur schrijven. Ervan uitgaande dat je slechts 2 cent per woord schrijft betekent dit dat je een uurtarief van zo’n 12 tot 20 euro hebt. Niet verkeerd voor iets wat je op je gemak vanuit huis achter je computer kunt doen. Ook zie je steeds vaker dat er een vaste prijs per geschreven tekst gerekend wordt. Bijvoorbeeld een artikel van 1000 woorden voor 40 euro (wat neerkomt op 4 cent per woord). Deze optie heeft meestal de voorkeuren van bedrijven en zijn voor jou als tekstschrijver interessanter dan per woord betaald worden. Opdrachten voor teksten kun je vinden via websites zoals SiteDeals, Textbroker en Tekstopdracht.

2. Teksten schrijven & publiceren voor eigen websites

In plaats van teksten schrijven in opdracht voor anderen kun je er ook voor kiezen teksten voor een eigen website of blog te schrijven. Het voordeel hiervan is dat je de teksten in eigen beheer publiceert en hier voor langere tijd geld aan kunt verdienen met een verdienmodel. Als je goede teksten kunt schrijven kan dit interessanter zijn dan voor anderen te werken. In opdracht krijg je tenslotte eenmalig betaald voor je werk.

3. Schrijven voor artikelwebsites

Artikelwebsites zijn een laagdrempelige manier om geld te verdienen met teksten. Dit soort websites laten gebruikers teksten en informatie publiceren en delen dan de advertentie opbrengsten met je. Dit is vooral voor startende tekstschrijvers interessant want de kwaliteitseisen zijn vaak een stuk lager. Zo kun je met minder goede teksten extra geld verdienen terwijl je leert steeds betere teksten te schrijven. Websites waar je dit kunt doen zijn InfoNu en LeerWiki.

Geld verdienen met een ebook

Met ebooks kun je tegenwoordig leuk geld verdienen op het internet. Met name zelfhulp ebooks doen het goed en zijn voor veel mensen een laagdrempelig product om zichzelf te verbeteren op een bepaald vlak. Je kunt met ebooks geld verdienen door deze te promoten (van anderen) of door er zelf een te schrijven en te verkopen. Die keus is aan jou. In dit artikel leggen we je uit hoe je met beide opties zelf kunt starten.

Geld verdienen met ebooks

Met ebooks kun je dus op twee manieren geld verdienen. Enerzijds door ebooks van anderen te promoten en anderzijds door zelf een ebook te publiceren en aan te bieden.

Ebooks van anderen promoten (affiliate marketing)

Als je het zelf (nog) niet ziet zitten om zelf een ebook te schrijven en publiceren kun je ervoor kiezen om ebooks van anderen te promoten. Je doet dit met affiliate marketing. Als ebook affiliate ontvang je een commissie per verkocht ebook zonder dat de klant hier meer voor hoeft te betalen. Je krijgt dus een stukje van de winst als commissie. Door ebooks van anderen te promoten bespaar je jezelf dus een hoop tijd maar is je winstmarge wel lager dan wanneer je deze zelf verkoopt. Maak voor jezelf dus de afweging waar je meer waarde aan hecht. Ook heb je een manier nodig om traffic naar de salespagina van het ebook te sturen. Doorgaans doe je dit met een website, blog of social media pagina. Via affiliate netwerken zoals PayPro en Plug&Pay Partners vind je een groot scala aan ebooks die je direct kunt promoten.

Eigen ebook schrijven en verkopen

Een andere optie is dus zelf een ebook schrijven en verkopen. Qua winst is dit de beste keus. Er gaat echter wel meer tijd in zitten omdat je het ebook moet voorbereiden, schrijven, opmaken en aan moet bieden.

Voordelen van een eigen ebook

1. Je hoeft het maar 1 keer te schrijven waarna je onbeperkt kopieën kunt verkopen
2. Je kunt de verkoop en levering volledig automatisch laten verlopen
3. Hoge winstmarges: omdat je onbeperkt kopieen kunt verkopen is je winstmarge bijna 100%
4. Je kunt zelf affiliates inzetten die jouw ebook gaan promoten in ruil voor een commissie

Nadelen van een eigen ebook

1. Er gaat best wat tijd zitten in het goed schrijven van een ebook
2. Je ebook moet opgemaakt worden zodat deze goed leesbaar is op verschillende apparaten
3. Daarnaast moet het ebook er ook aantrekkelijk uitzien (3D cover en pagina opmaak)
4. Je moet een doelgroep en traffic kanaal hebben om deze te verkopen

Waarover kan ik een ebook maken?

Ebooks moeten waardevol en behulpzaam zijn voor je klant. De meeste ebooks richten zich dan ook op het helpen van de klant met een bepaald probleem of pijnpunt. Met name zelfhulp ebooks worden goed verkocht, zoals hoe je een bepaald probleem oplost of hoe je ergens beter in kunt worden. Van persoonlijke ontwikkeling tot zakelijke skills. Zoek dus een onderwerp wat dichtbij jezelf ligt en waar je veel over weet zodat je hier ook maximaal waarde mee kunt bieden voor je klanten. Dan gaat je ebook ook zeker weten verkocht worden!