Affiliate Marketing

Geld verdienen naast je baan met affiliate marketing

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing houd in dat jij als affiliate producten of diensten promoot van iemand anders. Bij elke klant die iets koopt via jouw link krijg jij geld, dit word ook wel commissie genoemd. Affiliate marketing is een erg populaire manier van geld verdienen op het internet. Een beetje voorkennis bij het maken van websites kan hier erg goed bij helpen.

Hoe kan ik geld verdienen naast mijn baan met affiliate marketing?

Geld verdienen naast je baan klinkt moeilijk maar is simpeler dan je denkt. Wij leggen je uit hoe affiliate marketing in zijn werk gaat. Bij het adverteren van iemand zijn product of dienst is het belangrijk dat je weet wat het product of dienst precies inhoud. Het is niet verstandig om iets te gaan adverteren wat veel negativiteit oproept bij anderen. Hier kan je zelf het een en ander op internet voor zoeken zodat je zeker weet dat je een product adverteert waar jij achter staat. Bij affiliate marketing zijn er een aantal partijen benodigd, namelijk:

  1. De verkoper en productmaker
  2. De affiliate (dit ben jij)
  3. De klant

Om het allemaal wat duidelijker te maken zullen we wat dieper ingaan op bovengenoemde partijen.

1. De verkoper en productmaker(s)

De verkoper van het product of dienst, dit kan zowel een grote onderneming zijn of een kleine onderneming. Je kan hierbij denken aan producten verkopen van grote webwinkels als Bol.com en Amazon. Naast fysieke producten is het ook mogelijk om digitale producten te adverteren, hier kan je denken aan e-books, handleidingen en betaalde online video's.

 

Het voordeel van affiliate marketing voor de verkoper is het stukje marketing wat voor hem achterwege kan blijven. De verkoper van het product betaald jou namelijk commissie in ruil voor reclame en krijgt dus zo bekendheid. Beiden partijen krijgen uiteindelijk dus betaald.

2. De affiliate

Als affiliate ben je aangesloten bij een bedrijf die het product van de verkoper aantrekkelijk maakt voor consumenten om te kopen. Voor deze reclame die je maakt krijg je bij elk verkocht product een gedeelte van de winst. De klant moet wel via jouw persoonlijke link doorgestuurd worden naar het betreffende product. Het maakt niet uit als de klant de website weg klikt en een paar dagen later weer op de site komt, de meeste affiliate bedrijven hebben namelijk een cookie van 90 dagen wat betekend dat de klant binnen 90 dagen nog onthouden word als hij het product toch nog gaat kopen.

 

Vaak heb je als affiliate een speciale website, YouTube kanaal of een social media platform om jouw reclame te maken voor het product dat jij adverteert. Dit is meestal gericht op een categorie product, hier kan je denken aan e-books, gaming, make-up accessoires et cetera.

3. De klant

Zonder een klant is er geen affiliate marketing mogelijk. De klant word door jouw reclame gestuurd naar een bepaalde link om een product te kopen. Zodra de klant een product gekocht heeft deel je samen met de verkoper de winst.

 

De prijs is nooit duurder dan normaal met affiliate marketing. De commissie die je als affiliate krijg is altijd bij de prijs inbegrepen. Klanten weten dus niet altijd dat jij ze hebt doorverwezen naar de website. Houd er rekening mee dat de meeste producten een aantal eisen en regels hebben waar jij als affiliate aan moet voldoen. Bepaalde vormen van reclame zijn niet altijd toegestaan.

Waarom affiliate worden?

Als je het aan ons vraagt zijn er enorm veel redenen om affiliate te gaan worden. Een passief inkomen is mogelijk met affiliate marketing. Dit betekend dat je maandelijks geld blijft verdienen zodra je genoeg clicks en sales binnen krijgt. Als je website of advertentie eenmaal staat kunnen er altijd bezoekers naar je website blijven komen. Zelfs als je advertentie uit de lucht is is het nog mogelijk om inkomsten te blijven verdienen. Er zijn genoeg producten die een maandelijkse betaling hanteren, jij krijgt als affiliate dus elke maand een percentage van de winst.

 

Om bezoekers op je website te blijven krijgen komen we bij het volgende punt, namelijk SEO. Dit staat voor Search Engine Optimization. Het is belangrijk om pagina's met voldoende kwaliteit te plaatsen, doe dus even een extra spellings controle en loop alles nog even na of het overzichtelijk is en goede informatie bevat. Als je niet heel bekend bent met SEO zijn er altijd bepaalde hulpmiddelen die je kan raadplegen. Heb je een website gemaakt van WordPress? Gebruik dan een goede SEO plugin zoals Yoast SEO. Dit is een gratis plugin (ook betaald als je extra functies nodig hebt) die je informatie geeft over de pagina's die je plaatst op je website. Hoe meer aandacht je besteed aan Search Engine Optimization, hoe hoger je website in Google komt te staan. Dit betekend automatisch dat je meer klanten naar je website krijgt en dus meer geld verdient.

 

Ben jij een ware held in teksten schrijven, doe het dan vooral zelf. Het is belangrijk om veel pagina's op je website te hebben die goede content bevatten. Als je niet houdt van teksten schrijven besteed dit dan vooral uit. Uiteindelijk is het de investering waard. Je kan bijvoorbeeld op deze website teksten kopen.

De ultieme uitleg voor affiliates

Het is niet gek dat het allemaal wat lastig is, daarom hebben wij de ultieme uitleg hoe jij succesvol wordt in de affiliate wereld! In samenwerking met Affiliate Marketing Revolutie kunnen wij jou een online programma aanbieden waar je alles kan vinden wat je nodig hebt op het gebied van affiliate marketing. Je kunt er video's bekijken, leren je website online laten gaan binnen 5 minuten, je business opschalen en leren hoe je het internet jouw werk laat doen in plaats van andersom. Klik op de knop hieronder om naar de website te gaan van Affiliate Marketing Revolutie.

 

Geld verdienen met affiliate marketing