geld verdienen

Geld verdienen vanuit je huis (HQ)

Toen de pandemie van het coronavirus toesloeg, gingen duizenden Nederlanders op kantoor abrupt over op een fulltime thuiswerkregeling, ogenschijnlijk op tijdelijke basis.

Reeds vóór de pandemie boden werkgevers steeds meer flexibele werkregelingen aan in een poging om jongere werknemers aan te trekken die de vrijheid verkiezen om hun taken zowat overal uit te voeren. COVID-19 zorgde ervoor dat werken op afstand het nieuwe normaal werd. Maar tegenwoordig hoef je niet eens meer een traditionele 9-tot-5-baan te hebben om te profiteren van de trend om thuis te werken.

Of je nu een duurzame inkomstenstroom wilt opbouwen of gewoon wat extra geld wilt verdienen als aanvulling op je parttime- of fulltime-inkomen, alles wat je nodig hebt om thuis te werken is een computer, een rustige ruimte, een sterke werkethiek en de bereidheid om deze tips voor efficiënter thuiswerken op te volgen. Lees hier hoe je vanuit je huis geld kunt verdienen.

Bloggen: verkoop je inzichten

Blogs zijn niet alleen plekken voor verveelde mensen om hun gedachten over van alles en nog wat te delen. Ze kunnen ook een legitieme bron van inkomsten zijn voor ambitieuze bloggers die online geld willen verdienen.

Het begint met een idee. Dit is een vroege make-or-break beslissing voor een blog – als het niet helemaal uniek is, moet het idee op zijn minst scherper en dwingender zijn dan dat van de concurrenten.

Je moet het onderwerp van het blog koud kennen – idealiter uit persoonlijke ervaring of formele opleiding – en geen moeite hebben om er vloeiend over te schrijven. Na verloop van tijd wordt het schrijfproces aangescherpt en kun je in minder tijd kwalitatieve content produceren.

Daarna komen de praktische zaken: het kiezen en kopen van een web domein, het hosten en ontwerpen van de site, en het plannen van de inhoud. Hoewel dit veel werk is om te doen voordat je je eerste bericht publiceert, moet je de verleiding weerstaan om de kantjes eraf te lopen. Je legt de basis, hopelijk, voor een onderneming op lange termijn.

Online enquêtes: verkoop jouw mening

Jouw meningen zijn waardevoller dan je denkt. Talloze bedrijven betalen flinke bedragen om meer te weten te komen over de motivaties en voorkeuren van hun doelgroepen.

Je kunt online enquêtes invullen wanneer je maar wilt: onder werktijd, tijdens de lunch of het diner, wanneer je ’s avonds een vrij moment hebt, of in de slapeloze uurtjes.

Hoewel je antwoorden eerlijk en zinvol moeten zijn, hoef je niet je volledige aandacht te besteden aan online enquêtes. Dat is ongetwijfeld muziek in de oren van multitaskers. En je kunt er zo veel of zo weinig tijd in steken als je zelf wilt. Afzonderlijke enquêtes kunnen een paar minuten tot 20 of 30 minuten duren, en je kunt er zoveel of zo weinig als je wilt in één keer invullen.

Online enquêtes zullen je helpen om online geld te verdienen, maar ze zullen je niet rijk maken. Als je je aanmeldt bij meerdere enquête bedrijven en ijverig de toegewezen taken uitvoert, kun je iets meer verdienen dan het minimumloon – misschien €10 per uur. Maar dat is niet niks, vooral als je in staat bent om andere taken uit te voeren terwijl je alleen maar je mening geeft.

Bitvavo review 2021

Bitvavo is een Nederlandse website waar je verschillende cryptomunten kunt kopen en opslaan op dezelfde plek. In cryptomunten kun je geld investeren. Zodra de waarde van die munt stijgt, verdien je er geld mee. Bitvavo heeft ongeveer vijftig digitale valuta. Een voordeel van Bitvavo is dat de klantenservice Nederlands is. Je kunt hierdoor makkelijk communiceren met het bedrijf. Ook is het een voordeel dat je met iDeal kunt betalen.


Bitvavo neemt meerdere maatregelen om de betrouwbaarheid te waarborgen. In Europa zijn bepaalde wetten van toepassing waardoor jij als klant beschermd wordt. Ook maakt Bitvavo gebruik van twee-factor authenticatie bij het inloggen. Lees hier de uitgebreide Bitvavo review 2021.